MAANVIERINGEN 
Wassende Maanviering op 7 maart 2009
Zaterdag 7 maart was het weer zover. Een maanviering. Een wassende maanviering. Dit omdat dit de maan is van ontstaan, groei en ontwikkeling. Van alles wat zich in een beginfase bevindt. Zo is het nu ook met het nieuwe seizoen van moeder aarde. De winter ligt zo goed als achter ons (gezien vanuit de kalender) en de lente is zo nabij. De aarde roert zich weer aardig. Het is de tijd van kiemen en ontspruiten. Bollen die omhoog komen. De sneeuwklokjes zijn er al een tijdje en de krokussen laten zich zien in diverse kleuren en de narcissen zijn er ook al volop. Vandaar een wassende maanviering.
Iedereen is druk, druk, druk. En het weer speelt ook parten, maar ik was blij dat ik Astrid, Ben en Renske kon verwelkomen in de kleine bomencirkel.
Dit is een cirkel in het bos en begroeid met gras. Aan de buitenrand  staan allemaal boomstronken die allen begroeid zijn met mos. En een in het midden die het midden vormt. 

De cirkel was voordien al ingericht en het vuur in de ketel brandde al. En de maan was toen nog te zien vanuit het midden van de cirkel. Na het reinigen van de cirkel heeft Astrid de elementen aangeroepen met haar hoorn (ik vond het de vorige keer bijzonder en nu weer) en daarna heb ik de elementen en de God en Godin aangeroepen.Wij zijn begonnnen met een visualisatie. Voor de aarding hebben wij gebruik gemaakt  van het contact tussen de wassende maan en moeder aarde. Een visualisatie met het oog op het ontstaan van nieuw leven, na een mondelinge inleiding heb ik de muziek aangezet van droomvlucht van de efteling. Hierdoor krijg je een sprookjes gevoel. En het vreemde was dat ik niet in een ontkieming zat maar meteen een grote witte bloemsemboom was die op de wind heen en weer zwaaide en waar het stuifmeel van af kwam. Toch wel apart als je de inleiding van de visualisatie neemt en waar ik dan de regie over dien te hebben. Maar ja, dit gebeurde en meer kan ik er ook niet van maken. Daarna een grote arcanakaart getrokken die ons dit jaar bijstaat. Grote arcanakaarten worden ook wel karmakaarten genoemd. Vandaar dat ik ieder 1 kaart uit 2 verschillende dekken liet kiezen
(dus of het ene dek of het andere). En ook daar ging het niet als gepland. Terwijl Renske, Astrid en Ben ieder een kaart hadden gekozen, zat ik met de 2 dekken in mijn handen om te kijken welk dek ik moest pakken. En toen ging het heel hard in mijn hoofd, Nee, Nee, Nee. Met andere woorden ik mocht geen kaart pakken. Ondanks dat ik dit toch ook wel graag wilde heb ik dit dus niet gedaan.
Zoals Astrid zei; Mogelijk op een later tijdstip. Daarna heb ik zakjes met Calendulazaad meegegeven om wild te zaaien. En als iets ergens zijn wortels heeft gezet en dan bijna niet uit te roeien is dan is het wel de Goudsbloem. Maar deze plant bezit dan ook zeer sterk genesende eigenschappen.
Het drink en eetritueel in de cirkel gedaan en om bij half elf begon het te regenen. Het sein om de cirkel te sluiten en afscheid te nemen.
Ik vond het weer heel fijn en hoop dat de vollemaanviering die volgt ook weer zo fijn mag zijn.
Terug naar het overzicht
Volle maanviering op 13 oktober 2008 gegeven door Renske en Astrid
Afgelopen maandagavond heb ik de maanviering gedaan/ondergaan van Renske en Astrid. Dit vond plaats in een "donker" bos in Overveen. Zij hadden toestemming van de boswachter om daar een maanviering te houden. Zij hebben beide deze maanviering geleid. Wat ik erg mooi vond was dat Astrid door middel van een hoorn de elementen opmerkzaam maakte en daarna werden aangeroepen door Renske. De hoorn was erg mooi. Wij werden gezegend door een flinke motregen die op een gegeven moment ophield en het droog werd. Ik heb ervoor gekozen om alleen terug te lopen door het donkere bos in de late avonduren. Wat is dat heerlijk! Eerst ben je je zeer bewust van alle geluiden die je hoort en langzaam laat je je meevoeren door het bos. Ik ben toen hardop gaan zingen. Niet om angst te verdrijven want die was er niet. Ik ben gaan zingen We all come from the Godess and to her we shall return. Ik vond het eigenlijk helemaal niet leuk om weer bij het hek aan te komen, want ik had eigelijk nog wel een stukje kunnen lopen. Maar ja, het was weer een heerlijke avond en ik heb zo heerlijk geslapen. Wel op naar 27 november als ik zelf donkere maan vier. Zie kopje maanvieringen.
Volle Maanviering op 16 augustus 2008
Vollemaanviering met maansverduistering op 16 augustus 08 17 aug, 21:53
Afgelopen zaterdagavond was het dan zover. Toen heb ik mijn eerste openbare maanviering gehouden. Dit is wel eerder gebeurd maar allemaal in besloten kring. Nu konden mensen aanwezig zijn die nieuwsgiering zijn of maanvieringen bij andere mensen volgen.

Eerst was ik al iets door half 8 's ochtends in het bos, om de cirkel te maken. Want ja, in het bos met graslanden wordt er 2 hooguit 3 keer per jaar gemaaid. Dus het gras stond hoog. Eerst gezorgd dat het gras kort was en dan ook nog in een cirkelvorm. Een heel inspannend karwei, maar het is gelukt.

In totaal waren wij met 11 mensen, wij hebben de viering in het Diemerbos gehouden. Met een heerlijk vuur in een grote gietijzerenketel, die ook echt op een karretje vervoerd moet worden omdat deze zo zwaar is, op een voetstuk zodat de aarde niet beschadigd wordt. Afijn, een heel ritueel, met veel vuur. Heel veel vuur! Ik had zelfs fakkels in olie gezet en deze zijn ook gebrand. Een mooi besluit van deze periode. De overgang. De zomer gaat over in herfstig weer, maar deze dag begon met zon en eindigde met zon. En ook nog een maansverduistering. Nu heb ik gemerkt dat ik toch ook wel een donkeremaan persoon ben, en een lieve vriendin, Marja, zei nog:"Je wordt op je wenken bediend, want je bent een donkeremaanspersoon, dus heb je die gekregen". Ja, het is nog waar ook.
Maar goed, veel vuur en werk (woordspeling)
en een heerlijke avond gehad. Tevens weer mensen gezien die in mijn hart zitten. En nieuwe lieve,fijne mensen ontmoet.

Vanochtend heb ik de ketel weer opgehaald, want dat ding is zo heet, dat duurt uren om af te koelen. Daar stond hij dan, in een mooie kring. Ik heb nog even gekeken of er toch nog wat was blijven liggen. Maar alles was netjes opgeruimd. Ik heb de stelen van de fakkels tussen de bosjes gegooid en toen was bijna alles weer het oude. Er is alleen een cirkel zichtbaar.

Op naar de volgende viering. Afnemende/donkeremaan.
Terug naar het overzicht