De Elementen

 AARDE

bos Het element aarde, ons fundament, de basis, onze voedingsbodem, letterlijk en figuurlijk.

Hier putten wij de kracht uit om dingen om te zetten in realiteit. Hier vindt de materialisatie plaats. Hier wordt lucht omgezet in werkelijkheid. Hier worden ideeën werkelijkheid.

Als je ideeën, dromen, hoop of wensen niet om kunt zetten in een vast doel, dan heb je te weinig van het element aarde. Het tegengestelde kan ook het geval zijn. Dan ben je erg gericht op materialisatie. Dan zijn geld en goederen het aller belangrijkst in je leven.

De balans is er als je niet alleen aan het "vergaren" bent, maar ook afstand kunt doen van dingen. En dan zie ik het meer in het "weggeven".

Hier vinden dingen dus meer op een fysiek vlak plaats

 LUCHT

Het element Lucht is onze levensadem, zonder lucht kunnen wij niet leven.

Het element lucht is verantwoordelijk voor ons verstand. Hier vanuit vindt communicatie plaats, worden nieuwe ideeën bedacht. Verrijken wij het leven met het bedenken van muziek, boeken, architectuur, recepten,
kunst en nog vele andere mogelijkheden. Hier ontspringt de gedachte.

Als je teveel van het element lucht hebt dan ben je een dromer, en kun je verzinken en de realiteit niet erkennen. Als je te weinig hebt dan ben je niet in staat om dingen zelf te bedenken en borduur je voort op wat andere mensen je vertellen.

Het is dus heel belangrijk om jezelf op een dusdanige manier te ontwikkelen dat je beide kunt. En hoe meer je met andere praat, hoe meer je in staat bent om een bepaalde mening te vormen. Want er is niet 1 mening, er zijn er vele.
lucht


 Vuur

laaiend vuur Het element Vuur, de passie, de woede, de waanzin, het brandende vuur in onze ziel, het belangrijkste De Liefde.

Het stuwingswezen in ons handelen, in zowel het doen als laten. De drijfveer van het verrichten van handelingen.

Het is goed om voor dingen een passie te hebben en daardoor kracht te kunnen putten om dingen te doen, maar pas op dat je daarin niet doorslaat. Want de passie voor iets kan je ook opbranden. Mensen met een overvloed aan het element kunnen zo vanuit het niets spontaan dingen ondernemen, zonder erover te hebben nagedacht. Wat er dan ook vaak weer tot leidt dat ze er ook zo weer mee kunnen stoppen. Omdat zij ineens het vuur, wat hun er toe aan zette, kwijt zijn. Het opbranden als het ware. Dosering is ook in het element vuur heel belangrijk waardoor continuïteit ontstaat.


Water

Het element Water is verantwoordelijk voor de stroming van de energieën.

Energie bevindt zich in en om ons. Het is de voortvloeing van energie in ons dat ons doet voortleven, geeft het leven door. Maar is ook de energie die niet zietbaar is.
Zoals het energienetwerk dat ons in staat stelt om gebruik te maken van allerlei electrische apparatuur.

Maar het belangrijkst zijn de energieën die ons positief beïnvloeden, daar waar je blij van wordt. Want de negatieve energieën kunnen je belasten. En door middel van een zuivringsritueel kun je je ontdoen van negatieve energieën. En het is natuurlijk ook het besef dat je zelf de grootste invloed uitoefent op energie en hoe deze wordt omgezet.
Denk hierbij aan een spiraal waarin je kunt verkeren. De neerwaartse, als alles fout lijkt te gaan, of de opwaartse, waarin alles wat je doet lukt. Het heeft allemaal met instelling te maken, wat voor een energie zendt je uit en wat ontvang je.


Terug naar de hoofdpagina