Diantha Nemorensis Lucifer

Hallo, mijn naam is Tina Harms en ik ben geboren in 1966. Ik word vergezeld door mijn vriend Marcel, mijn hond Deborah en 9 konijnen genaamd Charlotte, Olaf, Esmeralda, Ninya, Chantal, Jacky, Samantha, Baltus en Marlou . Een beestenboel dus. Wij bevinden ons aan de rand van Amsterdam.

Na jarenlang zeer geïnteresseerd te zijn in dingen die verder dan het oog reiken, heb ik mij opgegeven voor een cursus Natuurmagie. Hierin zijn een aantal basiszaken die je op je heksenpad kunt tegenkomen aan de orde gekomen.
Hierna ben ik verder gegaan op mijn oriëntatie pad met een cursus Wilde Wijze Vrouw.

Wat mij opvalt is dat er wordt gesproken en geschreven over de vrijheid die er bestaat in onze bewegingswereld. Maar tevens zijn er steeds meer regels waaraan je je moet houden wil je een "heks"  of volger zijn van "het Oude Pad".
Een basiskennis is noodzakelijk om een ritueel of een handeling te kunnen uitoefenen met meerdere als je een gezamelijke beleving wil bereiken om dat je een belevingswereld deelt. Maar tevens moeten wij ons realiseren dat wij moeten meegaan in de  Universele  ontwikkeling.  Dit houdt in dat aanpassing noodzakelijk is door evolutie/ontwikkeling.
Een simpel voorbeeld is het benoemen van een maan. De maanperiode heeft een naamduiding meegekregen die niet meer op deze tijd van toepassing is. Dit omdat de maan deze naam vroeger heeft meegekregen terwijl de huidige leefomstandigheden niet meer te vergelijken zijn met ons verleden. Dit is bijvoorbeeld iets wat mij bezighoudt.


Terwijl volgens mij één van de belangrijkste regels is dat je zelf blijft nadenken en je gevoel volgen.
Pas op dat je niet in dogma's gaat vervallen.
Laat je horizon zo breed mogelijk zijn al zal het soms moeilijk zijn.
Eerlijk is eerlijk ook ik heb daar moeite mee, maar door het praten met anderen kun je proberen dit te doen.

Het is fijn als je van anderen kunt leren en dingen kunt toepassen die ook bij jou passen en daardoor weer dingen kunt doorgeven door de manier waarop jij de dingen doet.

Ik heb een klein stukje aan de elementen gewijd, maar zal dit niet doen voor jaarfeesten of andere gangbare zaken omdat ik van mening ben dat er genoeg terug te vinden is op het WWW.
Terug naar hoofdpagina